Izvor: B92

Ako posetite neko od navedenih ostrva, budite sopstveni vodič i uputite se u avanturu tokom koje ćete pronaći svoj mir. I, pssst, nikome ne govorite za ove plaže...

Plaža Sejšeli, Ikaria

Lokalcima poznata kao Jamajka Egejskog mora zahvaljujući predivnom tropskom izgledu, ovu sjajnu plažu odlikuje pejzaž koji krasi pećina i prirodni hlad. Savršeno je mesto za beg od turističkih gužvi i opuštanje na suncu, plivanje i ronjenje. Nalazi se 25 kilometara zapadno od Agios Kirikosa, a do nje se može stići i brodićem od Manganitis luke.

Kopria, Rodos

Najveće ostrvo Dodekaneza blagosloveno je sa 200 kilometara obale zbog čega je idealna destinacija za leto. Čim se odmaknete od popularnih plaža u Lindosu i Kalitei možete naći pregršt divljih plaža na kojima nema ama baš nikoga. Kopria je skrivena između dve stene i savršena je za romantičan piknik.

Gidaki, Itaka

Do ove veoma mirne plaže može se doći brodićem iz luke Valti ili ako ste raspoloženi za avanturističko planinarenje sa licenciranim vodičem. Savršena je za one koji nisu ljubitelji peska, a sitan beli šljunak u kombinaciji sa prozirno tirkiznom vodom pravi je odmor za oči.

Vutumi, Antipaksos

Većina Grka ovu plažu zaista smatra jednom od najbolje čuvanih tajni Egeja, pa tako ne vole previše ni da pričaju o njoj, niti da je preporučuju. Mora nešto i za njih da ostane! Beli pesak i gotovo providno more su još uvek prilično neistraženi, a priliku za to možete imati ako se uputite na ovo ostrvo.

Hiliadu, Evia

Να το τελειώνεις όπως του πρέπει. #summer

A post shared by δ.τ. (@tsigkis) on

Divlja, prelepa plaža u centralnoj Eviji savršena je za svakog ko želi da se upozna sa pravim lepotama ovog ostrva udaljenog od Atine samo dva sata. Drvo kestena sreće se sa plažom stvarajući nestvaran pejzaž za oči na veoma mirnoj lokaciji. Postoji čak i zaseban deo plaže na kojoj legalno možete praktikovati nudizam. Obavezno posetite i pećinu u moru samo 100 metara severnije.

Lalarija, Skijatos

Iako do nje nikako ne možete doći kopnenim putem, obavezno uplatite izlet brodićem do ove mermerne plaže. Beli obluci i mermerne stene koje na suncu pružaju srebrni odsjaj zauvek će vam se urezati u pamćenje. Ne propustite priliku i da proplivate kroz stenu jer će vas onda, kako kažu Grci, pratiti sreća u ljubavnom životu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.