Utorak, 09.03.2021.

15:55

Tri uslova za ulazak u Grčku: Ministar otkrio i tačan datum

Grčki ministar za turizam Haris Teoharis rekao je da će turisti biti dobrodošli ako su vakcinisani, imaju antitela ili negativan test na kovid 19. On je održao konferenciju u Muzeju Akropolja.

Izvor: B92

Tri uslova za ulazak u Grčku: Ministar otkrio i tačan datum
Foto: Depositphotos / samot

"Cilj nam je da otvorimo turizam do 14. maja, sa određenim pravilima i ažuriranim protokolima. Do tada ćemo postepeno ukidati ograničenja, ako uslovi dozvole", kazao je ministar.

Teoharis održava konferenciju za štampu iz Muzeja Akropolja u kontekstu Međunarodnog sajma turizma ITB Berlin, koji se ove godine zbog koronavirusa održava onlajn.

Prema izjavama ministra u uvodnoj reči, već se zna ponešto.
  • Turisti će biti dobrodošli ako su vakcinisani pre putovanja ili imaju antitela ili imaju negativan test.
  • Svi turisti će verovatno proći test uzorkovanja kao što je urađeno prošle godine. Važna razlika je upotreba brzih testova.
  • Sve potrebe koje se mogu pojaviti u vezi sa kovidom 19 (npr. hospitalizacija itd.) pružiće grčka država bez ikakvih troškova za turiste.
  • Sva pravila koja važe za grčke građane primenjivaće se i na turiste - bez ikakvih izuzetaka. Na primer, upotreba maske je trenutno obavezna na javnim mestima i odnosi se na sve.
Foto: Depositphotos/ dorian_balate.yahoo.com
Teoharis je istakao da će zemlja ojačati strukture sistema javnog zdravlja na svim destinacijama, "kao što smo to učinili prošle godine kako bismo osigurali odgovarajuću brigu za građane i posetioce".

Tri najveće zablude o Grčkoj i Grcima u koje Srbi veruju

Pored toga, s obzirom na otvaranje sezone, "vakcinacija ljudi iz turizma je prioritet, ako se vakcinacija osetljivih grupa završi, dok ćemo nastaviti sa ažuriranjem zdravstvenih protokola, koristeći iskustva prošlog godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Podeli: