Izvor: B92, N.N.

Na Sajmu turizma u Beogradu poseban štand ima Kosovo i Metohija, kao i Kosovska Mitrovica, koji ističe kulturno-istorijske znamenitosti ovog dela Srbije.

Kosovo i Metohija bogati su manastirima, Gračanica, Banjska, Visoki Dečani, Pećka patrijaršija, koji su veoma značajni za srpsku istoriju. Na Sajmu turizma se zainteresovani mogu raspitati o obilascima istih.

Posebno se ističe i grad Kosovska Mitrovica, koji se može obići i virtuelno.

Za one koji vole avanture i boravak u prirodi, u ponudi su planinarske ture, kako pešačke tako i biciklističke. Takođe, tu su i vina iz ovog kraja, rakije, kao i tradicionalni specijaliteti.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bs

Nezaobilazno mesto je i Gazimestan, a tu je i nalazište iz rimskog doba, Ulpijana.

Na Sajmu turizma svečano je predstavljena ponuda Kosova i Metohije, a tome je prisustvovao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Tu sam da vas pozovem da svi zajedno što više posećujemo KiM jer ono za nas nije samo turistička destinacija već mnogo više od toga... pokloničko putovanje. Jer mi imamo kome i čemu da se poklonimo, pre svega našim svetinjama, crkvama i manastirima, prirodi i nasim divnim ljudima, domaćinima", naveo je Petković.

Foto: B92.net/ N.N.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.