Izvor: B92

Liverpul je odabran za domaćina naredne Evrovizije, a organizatori su upozorili posetioce da tokom manifestacije ne rezervišu smeštaj po previsokim cenama.

Ubrzo nakon što je Liverpul odabran za domaćina Pesme za Evroviziju 2023, cene su skočile te se tako noćenje može pronaći za 400, pa sve do 8.000 funti, piše BBC.

Direktor marketinga Liverpula Kris Braun objavio je da će više detalja i drugih opcija biti poznato do kraja nedelje, a dodao je da se razmatraju i "kampovi i brodovi za krstarenje".

Mnogi privatni smeštaji su već rezervisani, a najjeftinija opcija u noći Evrovizijskog finala 13. maja jeste 1.000 funti (1.138 evra) preko Bukinga.

Definitivno jedna od najskupljih opcija jeste noćenje u jednoj kući za 8.000 funti (9.098 evra).

Braun je rekao da su organizatori "sasvim logično razočarani", jer su neki odlučili da profitiraju od organizacije Evrovizije u Liverpulu.

"Svakako bismo savetovali svima koji dobiju takve visoke ponude, da ne rezervišu smeštaj", rekao je on.

Neki ljudi koji su rezervisali smeštaj pre objave u petak da je Liverpul domaćin Evrovizije, a u nekim slučajevima i mesecima ranije, prijavili su da su njihove rezervacije otkazane, pre nego što su isti apartmani i sobe ponovo oglašavani i to po mnogo višim cenama.

Kako organizatori Evrovizije poručuju, krajem nedelje će se lokalni zvaničnici oglasiti sa promovisanjem većim brojem opcija u gradu i okolini.

"To bi moglo da uključuje brodove za krstarenje ili kampove", rekao je gospodin Braun i dodao da bi opcije mogle da budu i smeštaj u Mančesteru i Češiru, koji su od Liverpula udaljeni na sat vremena voženje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.