Ilustracija; Foto: Profimedia
Ilustracija; Foto: Profimedia

Haos na aerodromu u Diseldorfu: Još jedan težak udarac

Podeli

Aerodrom u Diseldorfu, poput drugih nemačkih i evropskih, nedeljama vapi za osobljem i mučio se da izađe na kraj sa putnicima i pre letnjeg turističkog talasa. Onda je u petak i subotu pao i kompjuterski sistem, pa su u pomoć morali da dođu vatrogasci.

Sistem je pao upravo na samom početku letnjeg raspusta u pokrajini Severna Rajna – Vestfalija, pa je već napeto stanje preraslo u haos.

Na aerodromu je ostalo više od 1.000 kofera i stotine pristiglih putnika je u subotu uveče moralo da ode kući bez svog prtljaga. Koferi su tokom noći odloženi u već prazan hol pored pokretnih traka za prtljag.

Za kofere su zapravo odgovorne avio-kompanije i servisi sa kojima imaju ugovore. Prilikom istovara u subotu uveče, međutim, pomagali su, pored ekipe "kvalifikovanih radnika" aerodroma, i vatrogasci.

Pomoć vatrogasne jedinice "zagarantovana je u hitnim slučajevima, naravno, u svakom trenutku", rekla je portparolka aerodroma.

Aerodromsko osoblje delilo je vodu putnicima koji su čekali. "Obično, kad od avio-kompanija dobijemo važne informacije, naše osoblje o situaciji obaveštava putnike koji čekaju", dodala je ona.

Akcija vatrogasaca na aerodromu u Diseldorfu je "još jedan težak udarac", rekao je stručnjak sindikata Verdi Ozaj Tarim (Özay) za DPA. Imidž aerodroma je pretrpeo ogromnu štetu. Njegov sindikat je dugo upozoravao na kolaps pred početak letnjih odmora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3932 idi na stranu