Izvor: B92

POklon od 15 hiljada dinara za odmor u Srbiji - to je juče najavo srpski predsednik Aleksandar Vučić. Informacije o tome ko i kako može da dobije vaučere obrazložila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić za TV Prva.

Penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, pravo na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, ukupno 200.000 građana imaće pravo na vaučer od 15.000 dinara da ga potroše na odmor u Srbiji, najavio je juče Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Predsednik Vučić dodao je da će đaci i studenti imati prava na vaučere.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navela je da će se polovina od 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji odnositi na građane koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara.

"Oni koji su se prijavili početkom januara kada je bilo 5.000 dinara, mogu da se prijave naknadno za razliku od 10.000 dinara. Iz budžeta je izdvojeno negde oko 4 milijarde dinara za podršku turizmu Srbije, ali i našim građanima, podaci govore da ćemo imati bolju godinu nego što je bila prošla", rekla je ministarka Matić.

"Za prva četiri meseca imamo porast deviznog priliva za 54 odsto, ove godine će sigurno biti bolje, već sada imamo preko 5 miliona noćenja u Srbiji", istakla je ona.

Ističe da se za vaučere mogu prijaviti penzioneri, nezaposlena lica, studenti, ratni i vojni invalidi, civilni invalidi, lica koja ostvaruju pravo na tudju negu i pomoć, lica koja imaju poljoprivredna gazdinstva i ;zaposlena lica i invalidi koji imaju primanja manja od 70.000 dinara.

Ministarka Matić je uputila poziv i novim hotelima i ugostiteljima koji žele da budu deo sistema za prihvatanje vaučera, ali naglasila da je neophodno da rezervacija gostiju mora da obuhvata minimum 5 noćenja za ovu vrstu vaučera.

Matić podseća da je neophodno izvršiti rezervaciju za željeni smeštaj pre nego što se podnese prijava za vaučere. Informacije o tome koji ugostitelji su na listi za prihvatanje vaučera građani mogu pronaći na sajtu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikaciju.

Vaučeri će važiti do 31. oktobra, a da prijava počinje od ponedeljka u svim poslovnicama Pošte Srbije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.