Izvor: klix.ba

Španija važi za jednu od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito leti. Poznata još i kao zemlja sunca, u poslednje nas je vreme iznenadila pojedinim "zakonima", a jedan od njih sada odnosi se i na turiste koji vole da se opuste na plaži.

Naime, gradić Vigo na severozapadnoj obali Španije, nalazi se svega 35 kilometara od Portugala te je zbog toga mnogima pristupačna destinacija za letovanje u ovoj zemlji. Međutim, sada je uveo pravila koja se možda neće dopasti onima koji su planirali da ga posete.

Gradsko veće Viga donelo je zakon kojim se zabranjuje obavljanje male nužde u moru ili plaži, a koje će se kažnjavati novčanom kaznom od 750 eura za svakoga ko bude uhvaćen kako to čini.

Prema novim pravilima, javno mokrenje na plažama proglasili su "kršenjem higijenskih i sanitarnih propisa", a iako nisu pojasnili kako nameravaju da nadziru plivače i turiste na lokalnim plažama, istakli su kako će postaviti i javne toalet kućice kao još jednu meru za suzbijanje ovog problema.

Ipak, to nije jedina stvar koju turisti neće imati priliku da rade na plažama. Istim potezom, veće Viga zabranilo je korišćenje sapuna i šampona u moru, kao i pranje posuđa u morskoj vodi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.