Halštat Foto: Shutterstock/ canadastock
Halštat Foto: Shutterstock/ canadastock

"Zimska ljubav" na austrijski način – seoska idila, spa i panoramska žičara FOTO

Podeli

Turistička organizacija Austrije pokrenula je najveću kampanju svih vremena kako bi privukla posetioce u predstojećoj zimskoj sezoni. Fokus je, osim na vodećim skijalištima, na opuštenim aktivnostima van planina.

Kampanja se zove "Zimska ljubav", a u pitanju je najveća turistička kampanja ikada sprovedena, koja poziva ljubitelje zime i skijanja da dođu u Austriju.

Cilj ove kampanje je da pokaže šta se može pronaći u svakom kutku Austrije, van poznatih planinskih centara.

Budući da se bliže zimski odmori i da ljudi žele da putuju, ova kampanja naglašava i da će biti poštovane sve potrebne mere zbog pandemije koronavirusom.

Raj za skijaše: Mesta sa najboljim stazama za skijanje u Austriji

"Prvi put sarađujemo sa regionalnim turističkim organizacijama i želimo da pošaljemo jasnu poruku za predstojeću zimu. Želimo da ponovo pokrenemo strast naših posetilaca tako što ćemo sa njima podeliti našu ljubav prema zimi. I naravno, zajedno sa našim stalnim posetiocima, želimo da privučemo i nove ljude pokazujući koliko Austrija može da ponudi zimi", rekla je Lisa Vedig, direktorka ANTO.

Ključna prednost kampanje je impresivan asortiman zimskih aktivnosti u Austriji, uključujući skijanje, snoubording i slobodno jahanje, budući da je ova zemlja apsolutni lider u Evropi kada su zimski sportovi u pitanju.

Novo pravilo za turiste u Austriji – važno za sve koji bi na skijanje

Jedan od ciljeva kampanje je da se posetiocima pruži uvid u druge opštenije aktivnosti, van planina, poput božićnih marketa, razgledanja grada i spa-kulture.

„Ova ambiciozna kampanja takođe je odgovor na trenutnu situaciju i trendove koji su proizašli iz krize izazvane koronavirusom“, rekla je Vedig.

Bekstva na selo postala su sve popularnija od početka pandemije, a austrijsko snežno okruženje idealno je tlo za šetnje i planinarenje.

Regioni udaljeni od ponude zimskih sportova, poput Beča, Graca i Salcburga, ključni su za kampanju, jer gosti traže božićne pijace, kafiće i kulturna iskustva po kojima je Austrija poznata.

Skrivene regije poput Donje Austrije, Štajerske i Gradišća sa sporijim tempom života će verovatno privući goste koji traže lagani beg sa zimskim šetnjama.

Tirol, Vorarlberg i Salcburger poznati su po ogromnim skijalištima, ali skrivene poslastice su njihova tradicija, kulturna ponuda i gostoprimstvo.

Nove ponude za ovu sezonu uključuju „panoramsku žičaru" koja povezuje Flahau/Vagrain i Flahauvinkl/Klajnarl, odnosno dolinu sa planinskom stanicom u odmaralištu Kreišberg u Štajerskoj, sa 161 modernom kabinom sa po 10 sedišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2952 idi na stranu