Foto : SHutterstock/ Ignacio Moya Coronado
Foto : SHutterstock/ Ignacio Moya Coronado

Ostrvo rajske prirode se ponovo otvara za turiste

Podeli

Do kraja 2021. godine Fidži će opet poželeti dobrodošlicu turistima.

Tačan datum još uvek nije poznat. Naime, ostrvska država je prvobitno nameravala da u decembru otvori granice za turiste, ali bi taj događaj mogao biti odložen u skladu sa razvojem programa vakcinacije u zemlji.

Brent Hil, izvršni direktor nacionalnog turističkog tela Turizam Fidžija, rekao je da je datum ponovnog otvaranja podložan promenama.

Sve što treba da isprobate na jednoj od najegzotičnijih destinacija u svetu

Dodao je da će putnici kojima bude dopušten ulazak u zemlju morati da budu potpuno vakcinisani ili da pokažu negativan PCR test i da dolaze iz zemalja sa zelene liste.

Ministar turizma Fajaz Koja je u govoru održanom 3. septembra rekao da svi rade na ponovnom otvaranju u novembru i dodao da će poštovanjem epidemioloških mera smanjiti širenje virusa i uliti poverenje da je Fidži bezbedno odredište za odmor.

Fidži: Ne zovite nas tropskim rajem

"Uveren sam da ćemo uz zajednički napor postići željene ishode i stvoriti bezbedno okruženje da poželimo dobrodošlicu turistima", rekao je on.

U ponovnom otvaranju granica će veoma važnu ulogu imati avio-prevoznici s Fidžija, koji će morati da naprave strog raspored letova i da otvore brojne luke koje će obezbediti potreban kapacitet.

Fidži, egzotični biser Pacifika / FOTO / VIDEO

Oni najsrećniji turisti kojima bude dozvoljen ulazak na Fidži moraće da skinu aplicaciju CareFiji po ulasku u zemlju i da je koriste pri rezervisanju smeštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2677 idi na stranu