Foto: Shutterstock/Petr Bonek
Foto: Shutterstock/Petr Bonek

Sarajevo pripremilo pogodnosti za građane Srbije

Podeli

Turistička zajednica Kantona Sarajevo pripremila je program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu" za turiste iz Srbije, kao znak zahvalnosti za donaciju vakcina protiv koronavirusa, prenose mediji.

Možda vas zanima:

Sarajevo nije samo Baščaršija: I na obodima grada ima znamenitosti FOTO

Njujork tajms: Sarajevo, grad koji se ponovo rodio

Kao znak zahvalnosti, ali i radi povećanja broja dolazaka turista tokom letnje turističke sezone, te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica KS subvencionisaće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području KS za turiste iz Srbije.

Subvencija će se sprovoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namenjeni za korišćenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, srpskih državljana, čiju listu imena dostavlja Vlada Srbije.

Osobe s dostavljene liste moći će da izvrše rezervaciju smeštaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko-ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem javnog poziva objavljenog od Turističke zajednice KS.

Lista odabranih smeštajnih objekata će biti dostupna putem onlajn platforme "Odmori u Sarajevu".

Onlajn platformi, integrisanoj na veb-stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će da pristupe isključivo državljani s dostavljene liste radi odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u KS.

Pravo učešća na javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva.

Planirano je da e-kodovi budu korišćeni u periodu od 1. jula do 30. decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2413 idi na stranu