Foto: Depositphotos /  uroszunic
Foto: Depositphotos / uroszunic

Beograd ispred Njujorka: "Dinamičan i primamljiv grad"

Podeli

Beograd je na takmičenju "Najbolje u turizmu" (Uzakrota Best of the year), koje organizuje poznati brend Uzakrota, zauzeo drugo mesto u kategoriji za najbolju turističku destinaciju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Pročitajte još:

Gde se najgore jede? Zemlje u kojima se turisti najviše žale na hranu

Najviše glasova u toj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle Beograda, našao Njujork.

"Činjenica da je Beograd, po izboru onih koji su glasali na portalu 'Uzakrota' u kategoriji vodećih svetskih gradova - turističkih destinacija na drugom mestu, odmah iza Izmira u Turskoj, ali ispred Njujorka, govori da gledano na naš region ili još šire na Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera za takozvani kratki gradski odmor", kazao je direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

Lista najmoćnijih pasoša sveta: Srbi "prešišali" Amerikance

On je dodao da su Beograd i Srbija pokazali da u doba svetske krize izazvane pandemijom, ozbiljnost i spremnost da se poštuju mere, kao i trenutni proces imunizacije stanovništva, ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju iz zemlje.

"Naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaže kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadržajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba korone", rekao je Popović, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4383 idi na stranu