Foto: BalkansCat / Shutterstock
Foto: BalkansCat / Shutterstock

Hrvatska pooštrila mere na granici: Od 15. januara novi uslovi za ulazak

Podeli

Hrvatska je pooštrila uslove za prelazak granice tako da će od 15. januara za ulazak u tu zemlju biti neophodan negativni test na koronavirus i karantin u trajanju od 14 dana, koji može da bude skraćen na sedam, ako neko sam obavi PCR testiranje u ovlašćenoj ustanovi i rezultat bude negativan.

Pročitajte još:

Srbija ukida obavezan PCR test za komšije

To je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu saopštio šef Štaba civilne zaštite ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. Objasnio je da je reč o novoj odluci za granicu, da aktuelna mera važi do 15. januara, kao i da je nova mera usklađena s preporukama Saveta o privremenom ograničenju neobaveznih putovanja, pogotovo država u kojima se širi i novi soj koronavirusa.

Listu država kao sastavnog dela ove odluke napraviće Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ), a trenutno su na listi Velika Britanija i Južnoafrička Republika.

Božinović je rekao i da su zbog povećanog broja osoba koje putuju radi dopremanja pomoći uvedena posebna pravila, pa će oni moći da uđu u Hrvatsku na osnovu prethodne saglasnosti Štaba, odnosno bez testa.

Od petka nove pooštrene mere na granici Austrije

Putnicima koji u Hrvatsku ulaze zbog neodložnih razloga, sahrane, lečenje, boravak će biti odobren na najduže 12 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2195 idi na stranu