Izvor: B92

Na takozvanoj zelenoj listi za ulazak putnika iz inostranstva nalazi se Srbija i još 3 zemlje - Australija, Urugvaj i Novi Zeland, odlučila je vlada Slovenije.

Vlada Slovenije odlučila je da pooštri režim za putnike iz evropskih zemalja zbog svakodnevnog porasta broja novozaraženih kovidom 19, pa će od sutra sa zelene liste biti skinuto 6 evropskih zemalja, dok će samo putnici iz Srbije, Australije, N. Zelanda i Urugvaja moći da ulaze u Sloveniju bez restrikcija.

Crvena lista je značajno proširena pa su na njoj od sada Belgija, Češka, Island, Luksemburg i Španija, dok će se na putnike iz Hrvatske i Austriji primenjivati nešto blaži režim.

Na narandžastoj listi do daljeg ostaje Italija, što znači da će putnici iz Italije i zemalja sa crvene liste morati u karantin.

Mnoge države popuštaju mere kojima se građani drugih zemalja ograničavaju pri ulasku ili izlasku iz zemlje, te trenutno bezuslovno možemo u ovih 20 zemalja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.