Foto: Depositphotos / shibu7213.gmail.com
Foto: Depositphotos / shibu7213.gmail.com

Nema testa, ni karantina: Građani Srbije mogu slobodno da putuju u ovih 18 zemalja

Podeli

Dok neke države ponovo zatvaraju svoje granice, druge ih otvaraju, te bez obaveznog testa ili izolacije srpski državljani mogu da putuju u 18 zemalja.

Odlukom Ministarstva zdravlja Bugarske za ulazak u tu zemlju nije potreban negativan PCR test na koronavirus za državljane Srbije. Državljani Srbije su za ulazak u Bugarsku do sada morali da poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata od momenta testirana, a ta odluka je poništena.

Bugarska i Sudan stavili su nas na "zelenu listu", ali Egipat je uveo pravilo da za ulazak u ovu zemlju sada morate da imate negativan PCR test.

"Državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Egipat ili tranzitiraju. Od 1. septembra svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Režim ulaska sa obaveznim negativnim testom se primenjuje za turističke destinacije poput Hurgade, Šarm el Šeika, Tabe, Mars Alama, Marse Matruh i važi na čitavoj teritoriji Egipta", navodi se na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije.

Bugarska otvorena bez testa: Da li je kasno za juriš na Crno more?

Za more nije kasno ni u septembru: Gde će građani Srbije moći narednog meseca na letovanje?

Foto: GettyImages / Maja Hitij / Staff
Foto: GettyImages / Maja Hitij / Staff

Ograničenja putovanja utiču i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina, mogu da putuju u 18 zemalja.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je da državljani Srbije mogu nesmetano da putuju u Albaniju, Belorusiju, BiH, Brazil, Jamajku, Kongo, Maldive, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Turska.

Ulaz bez testiranja i karantina dozvoljen je i u SAD, sem ako građani nisu boravili u Kini, Iranu i zemljama Šengenske zone, Velikoj Britaniji i Brazilu. Državljani Srbije mogu slobodno da uđu i u Centralnoafričku Republiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4128 idi na stranu