Izvor: B92

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić kaže da se još ništa ne zna.

Rečeno je da će od 15. jula granice biti otvorene, a zatim se juče nezvanično pojavila unformacija da Grci sutra neće otvoriti granice za srpske državljane.

"Mi tu informaciju još nismo zvanično dobili. Nadamo se da do toga neće doći. Grčka vlada je donela odluku da bez obzira na naše građane za sve koji ulaze
u Grčku preko tog zemljanog prelaza Prokahomas preko Bugarske je neophodan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata. Za očekivati je s obzirom na to da se situacija nije poboljšala ni u Srbiji, a ni u Grčkoj, da će se ta zabrana produžiti do 1.8. Svakih 15 dana zemlje EU rade valorizaciju epidemiološkog stanja. Očekujemo tu inormaciju danas u toku dana i na osnovu toga ćemo se odrediti", kaže Seničić za TV Prva.

On dodaje da turističke agencije niš nisu otkazale sezonu i da je za sada odložena.

"Planirali smo čarter letove već od 24. jula ako nam dozvole ulazak i ne bude testiranja. Ako bude potreban test, otkazaćemo sezonu".

Većina onih koji su uplatili aranžmane u julu je odustala i tražila povraćaj novca, ali ima i onih koji čekaju da vide šta će da bude.

Za razliku od Grčke za koju je trenutno sve stopirano, Bugarska i Turska normalno funkcionišu. Očekuje se i polazak čarter letova za Egipat od 16. 17. jula

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.