Foto: Depositphotos, SimpleFoto
Foto: Depositphotos, SimpleFoto

Ministarstvo: Građani mogu da pomere termine za korišćenje turističkih vaučera

Podeli

Građani Srbije, kojima su za ovu godinu odobreni turistički vaučeri, svoje rezervacije mogu da ih iskoriste do 20. novembra. Ovo znači da u dogovoru sa izdavaocem smeštaja termine mogu da pomere za period nakon okončanja krize izazvane virusom COVID 19, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Svoje vaučere građani mogu da koriste samo u objektima u kojima su već rezervisali smeštaj, što znači da ne mogu menjati ugostitelja, niti destinaciju za koju su se prvobitno odlučili, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.

Kako se podseća, Ministarstvo je u ovoj godini odobrilo ukupno 160.000 vaučera, u iznosu od 5.000 dinara, koji su podeljeni.

Najpre je odobreno 100.000 vaučera, a u februaru je bilo odobreno još 60.000, sa ciljem da se nadomesti očekivani manji broj turista iz Kine, u kojoj je tada u jeku bila epidemija koronavirusa.

Na listi najtraženijih destinacija za odmor uz pomoć vaučera su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Divčibare, Kopaonik, Palić, Srebrno jezero, Zlatar i Tara.

strana 1 od 724 idi na stranu