Izvor: Tanjug

Putovanje u Srbiju: Beograd i izvan - vrhunske stvari koje treba raditi u i pored glavnog grada, od epskih kamenih tvrđava do pejsaža koji oduzimaju dah, Srbija ima nešto da ponudi svakome, piše Dejli star.

Poseta Srbiji nije potpuna bez posete beogradskoj prestonici, navodi novinarka lista.

Možda ste već čuli šaputanja o njegovoj neverovatnoj parti sceni, ali se ispostavilo da u "Belom gradu" ima mnogo više od splavova.

Beograd je bogat kulturom i istorijom kako nedavnom tako i dalekom, navodi Dejli star.

Novinarka lista piše da se putujući sa aerodroma, uputila kroz Novi Beograd pre nego što je stigla u stari deo grada i da je na tom putu uočila stambene blokove iz doba komunizma.

Ali putovanjem dalje ka gradu, shvatićete da to nije mesto koje nosi teret rata, već živahan grad ispunjen prekrasnim crkvama i staromodnim trgovačkim ulicama, piše novinarka britanskog lista.

Ona ističe da u Beogradu postoje dve istorijske atrakcije koje bi trebalo da budu na vrhu liste za posetu - Hram Svetog Save i Kalemegdanska tvrđava.

Hram Svetog Save je jedna od najvećih pravoslavnih crkava i, poput Sagrade familije u Barseloni, projekat izgradnje, koji je počeo 1935. godine, još uvek traje.

Foto: Depositphotos / CreativeFamily

Dok ste u Beogradu treba da se prošetate Kalemegdanskom tvrđavom, piše list i dodaje da je tvrđava doživela mnoge bitke, kao prva gradska linija obrane, sa koje se pruža prekrasan pogled na Dunav i Savu.

Nakon što ste obišli kulturne znamenitosti Beograda vreme je da se proba potcenjena srpska kuhinja, piše novinarka Arijana Sorabi-Širaz.

Koje mesto je bolje za to od restorana na Adi Ciganliji. Sedite napolju na terasi i uživate u pogledu na jezero isprobavajući ukusno meso sa roštilja.

Ukoliko ste pak zainteresovani da isprobate čuvenu srpsku rakiju, to možete učiniti u Rakija baru gde služe više od 50 različitih vrsta tog tradicionalnog srpskog pića.

List navodi da se lepote Srbije protežu i izvan prestonice i dodaje da se na dva sata vožnje od Beograda nalazi prelep manastir Manasija.

Još jedno mesto koje vredi posetiti je Novi Sad, grad poznatog muzičkog festivala Egzit.

Pored toga novinarka Dejli stara preporučuje i posetu vinarijama u Sremskim Karlovcima.

Foto: Depositphotos / CreativeFamily

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.