Rešio da obiđe svet bez uloženog dinara, i te kako mu uspeva

Ričard Tilni Baset iz Velike Britanije odlučio je u julu prošle godine da napusti posao u kancelariji i od svog života napravi avanturu.

Izvor: B92
Podeli

Rešio se na put oko sveta odlučivši da ne potroši nijedan dinar.

Iako njegov plan zvuči zaista nemoguće, računajući da mu je novac potreban za hranu, karte, smeštaj i ostale dnevne troškove, Baset je došao na jednu ideju – da nudi svoje usluge fotografa u raznim delovima sveta u zamenu za prevoz i smeštaj.

Tilni je izjavio da tada nije znao kako da postane fotograf ili da sebe prezentuje kao fotografa. Iako mnogima njegova misija deluje kao nemoguća, on nije odustajao od svoje ideje prihvatajući lokalne poslove kako bi se izveštio u tome.

Nedugo zatim, počeo je da širi posao i na druge zemlje. Od prošle godine, kada je počeo da se bavi fotografisanjem, imao je 64 poziva. Pravio je fotografije mesta ili događaja u Italiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Keniji i mnogim drugim zemljama, piše Travel + Leisure.

Dobio je priliku i da fotografiše međunarodni maraton u Ugandi održan u maju ove godine.

Oni koji žele njegove fotografije organizuju mu smeštaj, hranu i prevoz, dok za fotografije ne plaćaju ništa.

Želja mu je da poseti svaki kontinent i ne planira da prestane sa poslom. Kako kaže, ima još mnogo toga da vidi.

Vesti

Bečki metro slavi 40. rođendan

Austrijska prestonica će u nedelju 25. februara proslaviti 40 godina postojanja podzemne železnice. Današnji "U-ban" ima pet linija, 109 stanica i ukupnu dužinu od 83 kilometra. U 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Vesti petak 23.02. 15:15 Komentara: 22

Most u Srbiji krije tragičnu priču /VIDEO

Beli most jedna je od najznačajnijih turističkih atrakcija i simbola Vranja. Priča o ovom mostu živi kroz brojne legende i verovanja. Izgrađen je na mestu tragično okončane zabranjene ljubavi Srbina i Turkinje.

Vesti četvrtak 22.02. 19:00 Komentara: 6

Sve više putnika želi "zone bez dece"

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se izlaže svako kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Vesti četvrtak 22.02. 08:25 Komentara: 53
strana 1 od 1019 idi na stranu