Izvor: Izvor: S. Baboviæ/Novosti

Autor: {"id":140396,"id_news":629077,"name":"","surname":"Izvor: S. Babovi\u00e6\/Novosti"}

Srednjovekovni grad Koznik nadomak Aleksandrovca od 4. do 9. avgusta postaće stecište vitezova. Učešće su najavile viteške grupe iz Bugarske , Ukrajine, Češke i Srbije.

Ko se ovog leta zatekne u župskom kraju čeka ga niz atraktivnih manifestacija, najavljuju u Turističkoj organizaciji Aleksandrovca, koji su u saradnji sa Zavičajnim muzejom „Župa“ pripremili program „Kulturno leto u Župi“, prenose Novosti.

Leto je otvorio drugi „Rasinski kotlić“, koji je proteklog vikenda okupio oko 60 ekipa. Nadmetanje u kulinarskom umeću u pripremanju lovačkog gulaša, kuvanog kupusa, vojničkog pasulja i riblje čorbe bilo je neodoljivo za brojne posetioce.

- Vitezovi će simulirati opsadu grada Koznika, turnir u mačevanju, pokazaće lovačko umeće strelom, prikazati srednjovekovne kovačnice novca, izradu srednjovekovne obuće i odeće, a na kraju će biti gozba - najavljuju u Turističkoj organizaciji Aleksandrovca.

U Aleksandrovcu se kulturno leto nastavlja od 23. do 28. avgusta petim Festivalom klasične muzike „Koz-art“.

Finale leta će biti 49. „Župska berba“, koja se održava od 20. do 23. septembra. Ove godine se očekuje oko 300.000 posetilaca, za koje je pripremljeno bogat program. Tradicionalno će biti otvarena Fontana vina, koja će poslužiti 20.000 litara župske „ružice“, a otvara se i Vinska ulica. Treba posetiti Muzej vinarstva i vinogradarstva, jedinstven u svetu, poljoprivrednu izložbu i „Župsku etno-svadbu“.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.