Iz nove zemlje "otkrili" Crnu Goru – cene ni ne gledaju, a Rusi više nisu broj jedan FOTO

Nešto manje Rusa u 2021. godini letuje u Crnoj Gori. Međutim, ruski jezik zasigurno još dugo neće da utihne na crnogorskom priobalju. Ako ga zafali - u ovoj sezoni Jadran su "otkrili" Kazahstanci.

Izvor: B92, M.Ro.

Sreda, 14.07.2021.

09:41

Iz nove zemlje
Foto: B92.net/M.Ro.

"Ove godine otvorena je nova linija iz Kazahstana, imaju letove svakog dana. Jedan deo promocije radili smo na tom tržistu", rekla je za B92.net direktorka Turističke organizacije Tivat Danica Banjević.

Kako su nam nezvanično ispričali hotelijeri, Kazahstanci su turisti sa "dubljim džepom". Dobre platežne moći, oni i Ukrajinci ove godine zamenili su Britance. Mada su tek počeli da pristižu, te se ne mogu reći da li imaju posebne navike i specifične zahteve, jasno je - tu su u pravo vreme da doprinesu oporavku turizma nakon udarca pandemije. Zasad se pokazalo da su dobri gosti, da vole da se pomalo razmeću, te ne traže "entry level", već "top" sobe i ne gledaju cene i to u najskupljim hotelima Crne Gore.
Foto: B92.net/M.R.
Direktorka TO Tivat Danica Banjević kazala je da mada je ranijih godina u ovom mestu najviše bilo Rusa, sada su zbog pamdemije pali na drugo mesto, a na čelu su ih smenili Srbi.

"Ako gledamo trenutnu situaciju u Tivtu, najbrojniji gosti su sa tržišta Srbije, sledi Rusija, pa Ukrajina, jer i sa Ukrajinom imamo direktne avio-linije. Nakon toga su iz BiH, pa Velika Britanija. Imamo i Nemaca i Kazahstanaca. Ako gledamo 2019. godinu prva tri tržišta su svakako bila Srbija, Rusija, BiH. Rusija nam je sad trenutno na drugom mestu iako su pre bili na prvom", navodi Banjevićeva.

Za ulazak u Crnu Goru jedna novina: "Ta odluka usporava odlazak na more"

Za Tivat od velike je važnosti uspostavljanje direktnih linija sa Srbijom, dodaje ona.
Foto: B92.net/M.R.
"Uspostavljanje direktne linije Air Montenegra sa tržištom Srbije je izuzetno značajno, a takođe je značajno i uspstavljanje direktnih konekcija iz Niša prema Tivtu, jer su oni startovali sa avio-letovima 15. juna tokom sezone, isto kao 2019. godine. Tako da očekujemo iz niškog okruga veću posetu Crnoj Gori."

Turistički radnici uzdaju se u dalje popuštanje mera i posete turista iz drugih zemalja.

"U skupljim i većim hotelima očekujemo Britance i Amerikance. Mnogo očekujemo i od tržišta Zapadne Evrope, naročito u post-sezoni. Popunjenost tokom leta 2019.godine bila je sa tržišta Nemačke, tako da se nadamo i sa tog tržišta većem broju gostiju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: