Mesta u Albaniji u kojima možete da uživate kao u Grčkoj VIDEO

Baš kao i sva druga turistička mesta, i ovi gradovi potpuno ožive u toku letnje sezone, a ako je suditi po tome kako je bilo u aprilu, verovatno će Saranda i Ksamil ove godine ugostiti mnoge turiste.

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 27.04.2021.

15:12

Mesta u Albaniji u kojima možete da uživate kao u Grčkoj VIDEO
Foto:Printscreen/Prva televizija

Prelepe plaže Jonskog mora obišla je ekipa emisije "150 minuta" , letovališta u Albaniji važe za jedna od najjeftinijih, a trenutno vam predstavljamo Ksamil i Sarandu, gradove na samom jugu Albanije.

Saranda se nalazi na oko 300 kilometara od glavnog grada Tirane, a kako je aerodrom na Krfu veoma blizu, turisti iz mnogih krajeva sveta upravo ovo mesto biraju kao destinaciju za letovanje.

Astrit Kurti, vlasnik hotela i turističkih agencija u Albaniji izjavio je da Albanija nudi Jadransko i Jonsko more, kao i dobre hotele kategorija 3, 4, i 5 i raznih apartmana koji su sa manjom cenom,a potvrdio je da možete doći u Albaniju bez PCR testa i potvrde o vakcinisanju.

Manje mesto, koje se nalazi na samo dvadesetak minuta od Sarande jeste Ksamil. Ovo mesto je mnogo mirnije, pa ga uglavnom biraju pordoice sa mlađom decom.

Plaže i gradovi koje u Albaniji možete videti, lepi su i uređeni kao i u Grčkoj,a ono što najviše građane Srbije zanima jesu cene, kafu možete dobiti za 100 dinara a ceđenu pomorandžu za 150.

Za "150 minuta" je govorio i jedan vlasnik poslastičarnice koji vrlo dobro govori i razume srpski jezik, pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: