Skijalište pušteno u rad: Danas zvanično otvaranje zimske sezone

Na Jahorini će danas zvanično biti otvorena zimska turistička sezona.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

10:16

Skijalište pušteno u rad: Danas zvanično otvaranje zimske sezone
Foto: Depositphotos, kokimk

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić kaže da Olimpijski centar spremno dočekuje zimsku turističku sezonu, sa popustima od 50 odsto.

Ljevnaić ističe da je, zahvaljujući snežnim padavinama, pogodnoj temperaturi, a najviše sistemu za osnežavanje, Jahorina ponovo prva u regionu i Evropi spremno dočekala ljubitelje snežnih aktivnosti.

On je podsetio da je skijalište zvanično pušteno u rad u nedelju 29. novembra, uz obogaćene sadržaje i kapacitete.

"Sistem za osnežavanje je u pogonu. Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift sidro Poljice. U pogonu je i šestosed Poljice, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara sa proširenim kapacitetom i sa novim menijem u ponudi", rekao je Ljevnaić, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, u Olimpijskom centru su tokom leta pripremali staze posebnom mehanizacijom, uradili drenažu kanala, napunili jezero na vrhu i tako omogućili da skijanje počne.

On je dodao da su osvetljene kompletne staze "Poljice" koje će moći da se koriste i za noćno skijanje od 18.00 do 21.00 čas.

Ukazao je da će se tokom sezone poštovati sve epidemiološke mere - distanca, dezinfikovane žičare i gondola i postojaće tri punkta za dezinfekciju, kao i laboratorija za testiranje.

Kabina gondole prima 10 osoba, a Olimpijski centar je ograničio sada na četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: