Da let avionom sa decom ne bude problem

Putovanje avionom sa decom može da bude vrlo stresno, bez obzira na to koliko let traje, pišu Večernje novosti.

Izvor: S. M.

Petak, 31.07.2015.

20:50

Default images
Foto: Thinkstock

Putovanje avionom sa decom može da bude vrlo stresno, bez obzira na to koliko let traje. Zato je bitno da se pridržavate sledećih saveta:

- Mnoge avio kompanije nude posebne usluge za porodice sa decom, pa iskoristite te pogodnosti. Ovo je najbolje rešenje za mame koje putuju same sa najmlađima.- Dođite na vreme do terminala za čekiranje, najbolje bi bilo da ste to obavili preko interneta.

- Iskoristite igraonice za klince koje ima većina aerodroma, jer je mnogo lakše da ih tu nadgledate. Uz malo sreće, istrošiće snagu u igri, pa će možda i zadremati tokom leta.

- Obavezno proverite raspored sedenja i učinite sve da ne budete odvojeni od dece. Neke kompanije nude sklopive kolevke, na kojima beba može da spava.

- Ponesite krpene lutkice kojima mogu da se igraju u avionu, jer njima ne mogu da povrede sebe i druge putnike ako počnu da se gađaju. Brojne su i aplikacije za telefone koje možete da preuzmete, a zaokupiće im pažnju na putovanju.

- Raspitajte se i koja hrana će se služiti u avionu ako putujete na duge destinacije. Možda dete ne voli to ili je alergično na neku namirnicu, pa na vreme zatražite posebne obroke.

Izvor: novosti.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: