Izvor: B92

Grad Sarajevo se i ove godine potrudio da svojim građanima i gostima organizuje kvalitetan i vrhunski program javnog dočeka Nove 2012. godine, koji će biti sigurno jedan od najboljih i najatraktivnijih u čitavom regionu.

Centralni program biće izveden 31.12.2011. sa početkom u 21 sat pa do ranih jutarnjih sati 1.01.2012. na platou ispred BBI centra. Ovo je program za sve generacije, poručuju organizatori.

Centralni program započeće nastupom mlade sarajevske grupe „Futavci“, potom najnagrađenijeg benda na prostoru bivše države „Emir&Frozen Camels“, iza njih su „Letu štuke“, klasični predstavnici sarajevske rok škole sa posebnim izrazom, bend „Karne“ sa svojim živopisnim scenskim nastupom i majstor starijih hitova, Tifa&Band.

U Novu 2012. godinu uvešće nas Nina Badrić sa svojim desetočlanim bendom, a nakon nje sarajevsku publiku će do ranih jutarnjih sati zabavljati makedonska zvezda Kiril Džajkovski sa svojim bendom, trenutno najveća atrakcija na muzičkoj sceni Jugoistočne Evrope, čije pesme predstavljaju kombinaciju elektronske i etno muzike.

Sarajevo Holiday Market predstavlja jednu od novina u programu Javnog dočeka Nove 2012. godine u Sarajevu. Ova manifestacija trajaće od 15. decembra do 15. januara s ciljem vraćanja prave zimske atmosfere olimpijskom gradu Sarajevu i upotpunjavanju zimske turističke ponude.

Sastoji se od tri dela: sajamskog, sastavljenog od drvenih kućica, u kojima će se, tokom mesec dana trajanja Marketa, prodavati suveniri, odevni predmeti, hrana i piće. Tu je i Sarajevsko pivo Holiday Pub, u kojem će svakog dana biti održavan bogat kulturno-zabavni sadržaj, a treći deo Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa je Dječiji park, u sklopu kojeg će biti postavljen niz sadržaja za najmlađe.

Da bi se upotpunio ugođaj građana i turista u olimpijskom Sarajevu, uvedena je vanredna autobuska linija do olimpijske planine Jahorine i nazad, a tu su i redovne linije za Bjelašnicu i Igman. Više informacija na info-desku Sarajevo Holiday Marketa.

Grad poziva goste iz zemalja regiona da dođu u Sarajevo, uživaju u pripremljenim sadržajima i da zajedno dočekamo Novu 2012. godinu.

Više informacija o Javnom dočeku Nove 2012. godine u gradu Sarajevu dostupno je na zvaničnoj web stranici Grada Sarajeva , na Facebook stranici i na Twitteru.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.