Pre smaka sveta morate videti Plitvice

Jedan američki portal naveo je Plitvička jezera kao jednu od 20 destinacija koje treba videti pre smaka sveta prema majanskom proročanstvu.

Izvor: B92

Subota, 03.03.2012.

13:15

Default images

Sajt BuzzFeed je Plitvička jezera stavio na 12. mesto koje morate posetiti posle Amazona, Ulurua, Bora Bore, Viktorijinih vodopada i Santorinija, a prestigla su Sikstinsku kapelu, Stounhendž, Tadž Mahal, pa čak i Kineski zid.

"Plitvice su najstariji nacionalni park na tlu jugoistočne Europe i najveći u Hrvatskoj. Malo ko bi očekivao da vidi takav prizor u Evropi, a činjenica da su Plitvice sačuvane relativno netaknute, osim nekoliko napravljenih puteva za posetioce, što ih čini još primamljivijim", piše u opisu ovih jezera na pomenutom sajtu.

Ovo nije prvi put da strani mediji svetskim putnicima preporučuju Plitvice.

Britanski portal DailyMail.com nazvao ih je "najlepšim vodopadima na svetu", a jedan od posetilaca sajta ostavio komentar: "Putovanja se ne odnose uvek na gradove, mesta i ljude koji ih naseljavaju. Nekada su to mesta koja ljudi ne naseljavaju i gde caruje priroda.

Plitvička jezera u Hrvatskoj zaista su dom Majke Prirode u njenom najlepšem i najsvetlijem izdanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: