Izvor: TU Magazine

U okviru svečane dodele nagrada World Travel Awards 2024 koja se održala u Berlinu, Dubrovnik je osvojio visoko priznanje u kategoriji najboljih evropskih destinacija za krstarenja za ovu godinu.

Nakon tri osvojene nagrade World Travel Awards u prethodnoj godini, Dubrovnik je ponovo proglašen vodećom evropskom kruzing destinacijom. Europe‘s Leading Cruise Destination 2024 nagradu je ovaj grad osvojio prvi put 2021. a zatim i 2023. godine.

Dubrovnik je pobedio u izuzetnoj konkurenciji, gde su se našli još  i Venecija, Atina, Kan, Kopenhagen, Lisabon i Oslo. Posebno je interesantno navesti da je Turska imala čak tri grada u finalu, Bodrum, Izmir i Kušadası.

Glasanje je trajalo do 4. februara 2024. godine, a glasali su profesionalci u turizmu, mediji i turisti. World Travel Awards je organizacija koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodeljuju na svetskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ovu nagradu nazivaju još i Oskarom svetske turističke industrije.

Podeli: