Tehnopolis 76: Supermozak

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Sreda, 31.07.2019.

21:00

Tehnopolis 76: Supermozak
U ovoj epizodi serijala "da li ste znali" otkrivamo još jednu kompaniju koju je napravio Elon Musk. Ono što rade je tek priča za sebe.

Znali smo da postoje, ali nismo imali mnogo detalja o tome šta tačno planira Neuralink, kompanija koju je osnovao Elon Musk, a čiji je cilj razvoj i prodaja proizvoda koji bi trebalo da spoje ljudski mozak i mašine (Brain-mashine interface).

Da bi mozak postao super mozak mora se nadograditi hardverom i softverom, pa u ovoj epizodi otvaramo priču o tome kako Musk i Neuralink planiraju da dopru do neurona, čitaju i pišu informacije u ljudski mozak.

Proslavili smo 50 godina od prvog ljudskog koraka na Mesecu, Google je nastavio da objavljuje informacije o Pixelu 4, Apple je kupio Intelov biznis koji je sam napravio, poslao MacBook u penziju i napravio najbolji junski kvartal otkad postoji.

Hvala na slušanju!

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: