Nakon zemljotresa u Pakistanu iz mora izronilo ostrvo

Nakon izrazito snažnog zemljotresa koji je pogodio Pakistan, CNN javlja da je u blizini obale u Arapskom moru izronilo potpuno novo ostrvo.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Utorak, 24.09.2013.

17:56

Default images

Nakon snažnog zemljotresa magnitude 7,8, koji je zatresao jugozapadni deo Pakistana, iz Arapskog je mora blizu pakistanske obale izronilo ostrvo, javljaju pakistanski mediji i CNN.

U izjavi za Geo TV, predstavnik vlasti u gradu Gvadaru Moazam Jah kaže da je ostrvo visoko između 6 i 9 metara, a izronilo je na udaljenosti od oko 350 metara od obale.

CNN takođe javlja o izranjanju ostrva.

Medijska kuća stupila je u kontakt sa seizmologom Zahidom Rafijem, koji je potvrdio ovaj događaj. Za njega pojava novog kopna nije iznenađujuća, s obzirom na snagu potresa.

Potres se dogodio u 16.29 časova po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u slabo naseljenoj oblasti 120 kilometara jugozapadno od Kuzdara, u centralnom delu Balučistana, na dubini od 10 kilometara.

Šef Pakistanskog centra za zemljotrese Zahid Rafi rekao je da se zemljotres dogodio u udaljenom, malo naseljenom delu Balučistana, ali je upozorio na moguće naknadne potrese.

Potres su osetili stanovnici širom zemlje od južnog lučkog grada Karačija do istočnog grada Lahora i severozapadnih krajevima.

Američka geološka služba u Koloradu javila je da je u Pakistanu zabeležen potres magnitude 7,8. Zemljotres magnitude između 7,0 i 7,9 stepeni se smatra veoma jakim.

U naseljima može oštetiti većinu zgrada - bez obzira na kvalitet, a mnoge i srušiti. U svetu se godišnje dogodi deset do 20 zemljotresa te magnitude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: