NASA podržala san 7-godišnjeg "astronauta"

Dekster Anderson ima samo sedam godina i već zna čime želi da se bavi u životu. On želi da bude astronaut i otputuje na Mars, a kao podršku ima NASA-u!

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

19:40

Default images

Sedmogodišnji dečak, iz Velike Britanije, poslao je pismo američkoj svemirskoj agenciji NASA i zamolio za savet u vezi sa njegovom željom da postane astronaut pa je pitao da li može da bude deo misija NASA-e na Mars kada malo poraste.

"Čuo sam da šaljete dvoje ljudi na Mars. Ja bih voleo da idem, ali imam samo sedam godina i ne mogu. Voleo bih da idem kada porastem pa me zanima šta treba da radim da bih postao astronaut", reči su malog Dekstera.

Nekoliko dana kasnije, Dekster je bio presrećan jer je dobio odgovor od NASA-e u kome ga ohrabruju da nastavi da bude dobar đak i ne gubi želju za dostizanjem zvezda.

Iz NASA-e su Deksteru poslali i neke nalepnice, postere i slike Marsa kako bi mogao da se zabavlja dok ne poraste i bude spreman da sve to i iskusi.

Ketrina, njegova majka, kaže da je dečak bio šokiran kada je video paket iz NASA-e, pošto je očekivao da dobije samo pismo.

NASA objašnjava kako se trudi da odgovori na što više pisama posredstvom pošte ali i socijalnih mreža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: