Votka najpopularnije piće u Americi

Ruska votka je najpopularnije alkoholno piće u SAD, rezultati su istraživanja agencije "Bernstin". Različiti brendovi votke su među prvih 10 od 24 najpopularnije vrste alkoholnog pića u SAD, prenose američki mediji.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 29.06.2013.

22:39

Default images

Ovo rusko nacionalno piće je prošle godine donekle izgubilo na popularnosti nakon povećane prodaje viskija, što se pripisuje gledanosti televizijske serije "Med men" u kojoj glavni junak često u ruci drži čašu ovog pića.

Votka čini 31 odsto ukupne prodaje alkohola u SAD.

Interesantno je da, dok su luksuzni brendovi votke kao što su "Stoličnaja", "Standard" i "Smirnof" popularni u SAD, ipak broj jedan je švedska "Svedka".

Analitičari veruju da je popularnost votke porasla, jer su mnoge ličnosti iz sveta zabave, filma i televizije u javnosti prikazane kako piju ovo piće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: