Život

Petak, 25.11.2022.

14:06

UNICEF na Games.con-u – Gejming i deca: izazovi i mogućnosti

Ovogodišnji Games.con festival, koji se održava od 25. do 27. novembra, obeležiće i učešće UNICEF-a. Pod sloganom "Postuj pozitivu", UNICEF-ov štand, u Hali 1 Beogradskog sajma, pružiće ljubiteljima gejminga i pop kulture priliku da se zabave uz interesantne aktivacije koje omogućava gejming industrija.

Izvor: B92

UNICEF na Games.con-u – Gejming i deca: izazovi i mogućnosti
Foto: Promo

Uz jednu od prvih igara pod nazivom PONG zabava za sve generacije će biti zagarantovana. Posetioci UNICEF-ovog štanda će moći da isprobaju ICAROS spravu koja kombinuje fitnes i virtuelnu stvarnost i tako donosi jedinstveno gejming iskustvo koje omogućava fizički trening i istraživanje fantastičnih virtuelnih svetova.

Uz izbor igrica koje bude takmičarski duh, saradnju i radost koju donosi ekipna igra, posetioci će moći da dožive vrhunsku zabavu.

Na ovaj način, UNICEF će predstaviti mogućnosti koje nude video igre uz koje deca mogu da uče, istražuju, sarađuju i kombinuju fizičke vežbe. Igranje nasamo ili sa drugima na internetu postaje njihov način da sarađuju, uče, da se druže i da se zabavljaju.

UNICEF daje prioritet digitalnom učenju i bezbednosti, brizi o mentalnom zdravlju dece u kontekstu interneta, kao i pružanju odgovarajućih veština mladima za karijere u 21. veku. Dešavanja u oblasti digitalnih tehnologija predstavljaju višestruke prilike za decu, što je bio slučaj tokom pandemije COVID-19 kada su deca zahvaljujući digitalnim tehnologijama mogla da nastave da uče i da se druže.

Međutim, digitalne tehnologije mogu izložiti decu i novim rizicima, kao što su seksualna eksploatacija i zlostavljanje na internetu, ali i uznemiravanje i vršnjačko zlostavljanje, sa razornim i trajnim posledicama po njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

Zato će posetioci UNICEF-ovog štanda i Games.con-a dobiti važne poruke o tome kako da se zaštite od rizika koji postoje u digitalnom okruženju.

Panel diskusija "Gejming i deca: izazovi i mogućnosti" biće organizovana 26. novembra od 11.00 do 12.00 časova na kojoj će se razgovarati o značaju gejming industrije, ne samo u odnosu na slobodno vreme koje deca i mladi provode igrajući video igre, već i o tome na koji način može da podrži i unapredi učenje, i sticanje digitalnih veština neophodnih za zapošljivost mladih.

Kao vodeća svetska organizacija koja radi na integrisanju prava deteta u sve sektore, UNICEF radi na shvatanju odnosa između prava deteta i onlajn video igara. Nastoji da utvrdi kako industrija, država, roditelji i drugi akteri mogu da sarađuju u svojim ulogama u najboljem interesu dece.

Games.con je festival namenjen ljubiteljima gejminga i pop kulture, ali i svima onima koji žele da se igraju i dobro zabave. Pod parolom "Levelovati se mora”, festival već sedmu godinu okuplja kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada konzumenata svega što ona nudi. Games.con će se i ove godine biti vaš domaćin u najvećim halama Beogradskog sajma, Halama 1 i 2, na preko 25.000 m2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: