Preminula novinarka Gorica Nešović

Naša dugogodišnja koleginica i prijatelj, novinarka Gorica Nešović, preminula je danas u 59. godini.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2022.

16:48

Preminula novinarka Gorica Nešović
Foto:Luka Šarac

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Iza sebe je ostavila sina Marka, živela je i radila u Beogradu.

Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija Siti.

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa kolegom Draganom Ilićem.

Posle četiri godine buđenja na talasima "Radio Beograda", pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, prešla je na radio Indeks.

Gorica je napisala i tri romana, "Priči nikad kraja" sa Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: