Glumice krase Pirelijev kalendar za 2020. godinu: Tumačile čuvenu Šekspirovu Juliju FOTO

Dugo iščekivano predstavljanje Pirelijevog kalendara za 2020. godinu pod nazivom "U potrazi za Julijom" održano je u utorak u Veroni, gde je Šekspir smestio radnju svoje tragedije koja govori o nesrećnoj ljubavi između Romea i Julije.

Život

Izvor: B92, Hina, Reuters, N1

Sreda, 04.12.2019.

16:00

Glumice krase Pirelijev kalendar za 2020. godinu: Tumačile čuvenu Šekspirovu Juliju FOTO
Foto: Tanjug/AP/Photo/Antonio Calanni

Fotograf Paolo Roversi još u maju je fotografisao devet svetski poznatih dama: šest glumica, od kojih su tri Britanke: Kler Foj, Mia Goti Ema Votson, tri Amerikanke: Indija Mur, Jara Šahidi i Kristen Stjuart, a tu su i dve pevačice, Kris Li iz Kine i Rozalija iz Španije, kao i francusko-italijanska umetnica Stela Roversi.

One na fotografijama Pirelijevog kalendara za 2020. predstavljaju tragičnu Šekspirovu junakinju Juliju.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvezdama o kojima se danas najviše govori kao o Juliji novog doba. Kler Foj, koja je igrala kraljicu Elizabetu II u Netfliksovoj seriji "Kruna", o saradnji s Roversijem je za vreme snimanja kalendara rekla: "Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Šekspirove junakinje".

Ema Votson je rekla kako je Roversi neko s kim je oduvek želela da sarađuje i da njegove fotografije izgledaju poput umetničkih dela. Paolo Roversi je svoje modele fotografisao u srednjovekovnim enterijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednoga majskog vikenda. Svaka od njegovih izabranica interpretirala je ulogu Julije kroz lične emocije, umetničke forme, ličnost i shvatanje, rekli su iz Pirelija. "Ja još tražim svoju Juliju i tražiću je čitav život... jer Julija je san", komentarisao je Roversi svoj rad na kalendaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: