Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga

Nagrađivana svestrana umetnica Dajen Kerol preminula je u 84. godini, potvrdila je porodica američke glumice i pevačice.

Život

Izvor: B92, RTS

Petak, 04.10.2019.

20:00

Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga
Foto: Getty/Mark Davis

Nominovana je za Oskara, a slavu je stekla kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Glumičina ćerka Suzan Kej rekla je medijima da je njena majka preminula u petak u Los Anđelesu od raka, prenosi AP.

Tokom svoje duge karijere, Kerolova je nagrađena Tonijem za mjuzikl No Strings, a za Oskara je bila nominovana za ulogu u filmu Klodin.

Dajen Kerol je, ipak, možda najpoznatija po ulozi u seriji u kojoj je igrala Džuliju Bejker, bolničarku čiji je muž poginuo u Vijetnamu, a koja je emitovana od 1968. do 1971. godine.

Zahvaljujući seriji Džulija, Kerolova će ostati upamćena kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: