Život

Petak, 24.11.2017.

18:15

Dok poljski parlament raspravlja, Kačinjski čita knjigu o mačkama

Najmoćniji političar u Poljskoj Jaroslav Kačinjski čitao je danas knjigu o mačkama na sednici poljskog parlamenta, čime je podstakao brojne šale, ali i optužbe da pokušava da skrene pažnju birača sa kontroverzne reforme pravosudnog sistema.

Izvor: Beta

Default images

Kačinjski, lider vladajuće stranke Pravo i pravda i poznati ljubitelj mačaka, delovao je udubljen u mali priručnik "Atlas mačaka: Divlje i domaće", na početku današnje sednice.

Portparolka njegove stranke Beata Mazurek objavila je kasnije na Tviteru sliku Kačinjskog kako čita tu knjižicu i napisala: "Neka nas pretpraznično čitanje lidera Jaroslava Kačinjskog ohrabri da podržimo skloništa za životinje i ljude koji pomažu životinjama."

Ona je na Tviteru podelila i sliku na kojoj je mačka koja čita knjigu o Kačinjskom.

Opozicioni poslanik Mihal Šćerba optužio je vladajuću partiju da pokušava da ublaži lik Kačinjskog dok se "demokratija urušava" u Poljskoj.

Poslanici su debatovali o nekoliko tema, uključujući kontroverzne promene pravosudnog sistema koje bi vladajućoj stranci dale veću kontrolu nad Vrhovnim sudom i imenovanjem sudija.

Dok Pravo i pravda navodi da su promene potrebna zbog reforme slomljenog pravosudnog sistema, Evropska unija smatra da će te reforme narušiti načelo podele vlasti i vladavinu prava u Poljskoj.

Glasanje o reformi pravosuđa očekuje se narednih nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: