Zbog optužbi o seksualnom zlostavljanju Kozbiju otkazan sitkom

Televizija NBC saopštila je da je obustavila rad na sitkomu Bila Kozbija, pošto je već jedan projekat s njim ugašen nakon što su se pojavili novi navodi protiv njega
o seksualnom zlostavljanju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

09:30

Default images

Portparolka NBC-a je prošle noći rekla da taj projekat "više nije u razvoju".

Netfliks je ranije saopštio da odlaže najavljenu premijeru stend-ap nastupa Bila Kozbija, zakazanu za 27. novembar.

Nekoliko sati pre toga, glumica, TV voditeljka i foto-model Dženis Dikinson je u intervjuu za "Entertainment Tonight" optužila Kozbija da ju je seksualno napao 1982. godine u Kaliforniji posle sastanka na hotelskog večeri.

Dikinson je rekla da joj je Kozbi dao vino i pilulu u hotelskoj sobi i da se seća da ju je seksualno napao pre no što je izgubila svest.

Kozbijev advokat je rekao da je to laž i da protivreči njenoj autobiografiji.

Dikinson je ranije izjavila da je o Kozbijevom napadu pisala u autobiografiji 2002. godine ali da su Kozbi i njegovi advokati nju i njenog izdavača primorali da izostavi taj deo teksta.

Kozbi nije osuđivan, a 2006. godine je postigao sudsko poravnanje s jednom ženom koja ga je optužila da ju je napao godinu ranije.

Još dve žene su optužile Kozbija za seksualne nasrtaje, među njima i Barbara Boumen koja mu je preko Vašington posta uputila otvoreno pismo sa zahtevom da prizna napade.

Skandal ugrožava reputaciju omiljenog američkog tate, 77-godišnjeg komičara baš kada planira povratak na scenu sa 35 zakazanih nastupa u SAD i Kanadi iduće godine.

Bilo je planirano da se sada otkazanim sitkomom kuće NBC, Kozbi vrati na mrežu na kojoj je 1980-ih godina ostvario veliki uspeh s "Kozbi šouom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: