Subota, 30.08.2014.

18:37

Preminuo španski kreator Manuel Pertegas

Manuel Pertegas, jedan od najčuvenijih španskih modnih kreatora čije su modele nosile Odri Hepbern, Žaklin Kenedi i Ava Gardner, preminuo je u 96. godini.

Izvor: Izvor: Beta

Default images

Pertegas je, prema rečima španskog ministra obrazovanja i kulture Hosea Injasija Verta, preminuo u subotu u rodnom gradu, Barseloni.

Ministar je u saopštenju izrazio žaljenje zbog smrti Pertegasa, dodavši da je misliti o tom kreatoru značilo "misliti o eleganciji".

U saopštenju se podseća da je Pertegas "odevao kraljice, princeze, glumice i bezbroj slavnih ličnosti" tokom duge karijere koja je počela pošto je on otvorio svoju prvu radnju u Barseloni kada mu je bilo 25 godina.

Tokom 1953. godine Pertegas je prvi put putovao u SAD i predstavio svoju kolekciju u Njujorku, Bostonu, Atlanti i Filadelfiji.

Španska kraljica Letisija je 2004. godine, za venčanje s princom Felipeom, odabrala venčanicu koju je kreirao upravo Pertegas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: