Zbog čega se Tina Tarner odrekla američkog državljanstva i živela u Švajcarskoj?

Legendarna Tina Tarner je preminula u 84. godini u svom domu u Švajcarskoj nakon duge i teške bolesti.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2023.

08:26

Zbog čega se Tina Tarner odrekla američkog državljanstva i živela u Švajcarskoj?
Foto: Profimedia

Kraljica rokenrola je iza sebe ostavila nebrojeno mnogo hitova popularnih u celom svetu, a kako je zvanično objavljeno, Tina je preminula prirodnom smrću u snu.

Od velike zvezde se već dva dana opraštaju brojni prijatelji, kolege i svi oni koji su obožavali njenu muziku. Zanimljivo je i mnogi se pitaju zašto je Tina živela u Švajcarskoj iako je Amerikanka, odnosno zašto se odrekla američkog državljanstva.

Ona je još sredinom devedesetih odredila Švajcarsku kao svoj novi dom, a nakon njene smrti je ponovo postao popularan isečak iz emisije kod Larija Kinga iz 1997. godine kada je govorila o razlozima napuštanja Amerike.

"Napustila sam Ameriku jer sam bila puno uspešnija u drugoj zemlji, i moj dečko je iz druge zemlje", rekla je tada Tina Tarner i zatim dodatno objasnila. "U suštini, Evropa je više volela i podržavala moju muziku", rekla je Tina Tarner.

"U Evropi sam velika kao Madona"

King je potom ustanovio kako je Tina Tarner i te kako velika zvezda i u Americi, a ona je na to odgovorila: "Ne baš tako velika kao Madona. U Evropi sam ja velika kao i Madona, a u nekim sam državama veća i od Rolingstonsa."

Isto tako, Tina Tarner je ovu tezu rekla i prilikom gostovanja u emisiji 60 minutes. "Niko u Americi ne zna da sam ja ovako uspešna u Evropi", izjavila je 1996. godine Tina Tarner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: