Fotošopom sredila da liči na Bogorodicu: Tuže je zbog vređanja katoličke vere FOTO

Kjaru Feranji, poznatu italijansku blogerku, dizajnerku i internacionalnu influenserku, tužila je italijanska organizacija koja se bavi zaštitom ambijenta i prava potrošača Kodacons za "blasfemiju i nedostatak poštovanja prema svim katoličkim vernicima".

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

12:40

Fotošopom sredila da liči na Bogorodicu: Tuže je zbog vređanja katoličke vere FOTO
Foto: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto

Italijanska blogerka je svoju fotografiju foto-montažom postavila na čuvenu sliku iz 17. veka "Madona sa detetom", autora Ðovanija Batiste Salvija.

Prema optužnici, blogerka je iskoristila lik Madone u komercijalne svrhe.

"Kjara Feranji je mašina za proizvodnju novca i iskoristila je lik Madone da bi prodala proizvode sponzora, navodeći one koji je slede da kupe ono što im ona pokazuje", piše u optužnici.

Tužioci traže i intervenciju ministarstva za zaštitu kulturnih dobara.

Kjara Feranji često pravi kontroverzne poteze sa stanovišta javnosti, ali bez sumnje, odličnih za njen privatni biznis.

Proteklih meseci o njoj su pisale "i ozbiljne novine", a debata se vodila i na društvenim mrežama nakon što ju je ministarstvo za kulturna dobra izabralo da bude lice kampanje za povratak posetilaca u muzeje, nakon pandemije kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: