Otkrivena razočaravajuća istina o soku od brusnice

Iako je to "lek" za kojim mnoge žene posežu kada pate od urinarne infekcije, nova studija pokazuje da sok od brusnice baš i ne pomaže previše.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

08:30

Otkrivena razočaravajuća istina o soku od brusnice
foto: thinkstock

"Nema dokaza“, kako se navodi u studiji Nacionalnog instituta za zdravlje i brigu u Velikoj Britaniji da brusnice pomažu lečenju urinarnog trakta, što je veoma zanimljivo budući da se na pomen urinarnog trakta uvek pominje i brusnica kao jedan od prirodnih lekova.

Takođe, lekari apeluju da se ljudi ne leče sami, posebno ako osećaju bolove jer su u takvim situacijama antibiotici neophodni.

“Većina urinarnih infekcija zahteva antibiotike, ali moramo biti pametniji u načinu na koji ih koristimo“, rekao je profesor Mark Barker, koji će rezultate studije iskoristiti i podatke ubaciti u novo izdanje Zdravstvenog vodiča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: