Znate li koji je najprljaviji deo tela?

Verovatno nikada niste razmišljali o tome šta je najprljavije na telu ili koji deo tela je najskloniji bakterijama. Iako ste se okupali, postoji deo tela koji zadržava prljavštinu čak i nakon kupanja.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

13:12

Default images
Foto: Thinkstock

Postoji deo na telu koji se smatra najprljavijim i zadržava prljavštinu čak i ako veoma vodite računa o higijeni. Pravilan pupak je uvučen, a zbog oblika u njemu se veoma brzo i lako sakupljaju znoj, dlačice s odeće, odumrle ćelije kože, losion i sapun.

Takav spoj savršeno je mesto za razvoj mikroorganizama, zbog čega, ako ga ne perete pravilno i detaljno, može da postane uzrok neprijatnih mirisa, ali i zdravstvenih tegoba poput infekcije.

Pre tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol, pa njime detaljno očistite svaki deo pupka. Tokom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje pa, kao i sa alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili peškirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: