Sačuvajte zdravlje štitne žlezde – ruski prirodni lek koji sprečava hipotireozu

Štitna žlezda je žlezda sa unutrašnjim lučenjem, smeštena na prednjoj strani vrata ispod Adamove jabučice. Ona u krvotok luči hormone štitne žlezde. Hormonni ove žlezde utiču na metabolizam svake ćelije u organizmu i utiču na rad ostalih hormona endokrinog sistema sa kojima su u ravnoteži. Poremećaj rada ove žlezde postala je bolest savremene žene, posebno žena u periodu menopauze.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 10.05.2022.

20:52

Sačuvajte zdravlje štitne žlezde – ruski prirodni lek koji sprečava hipotireozu
Foto: Profimedia

Najčešće bolesti su Hašimotova i Grejvsova, i brojni tihi tireoiditisi. Usled poremećenog odgovora, naš imuni sistem stvara antitela na ćelije štitne žlezde. Određena antitela stimulišu rad štitne žlezde a određena gase njenu funkciju. U većini slučajeva ova reakcija dovodi do postepenog uništavanja štitne žlezde i nastanka hipotireoze.

Hipotireoza kao i prolazna hipertireoza koje nastaju tokom ovog oboljenja jesu ozbiljna metabolička stanja koja mogu u velikoj meri da ugroze naše zdravlje. Hipotireoza i hipertireoza se uspešno kontrolišu lekovima koje propisuje endokrinolog a samim tim nestaju i tegobe koje pacijent ima. Trend je porasta hroničnih tireoiditisa u mlađoj populaciji, kod osoba između 20 i 45 godina.

Ruske lekovite kapi za hipotireozu

Stanje nedovoljnog stvaranja hormona štitnjače zove se hipotireoza. Najčešći uzrok hipotireoze je hronična autoimuna upala štitne žlezde.

U proleće uberite 15 mladih borovih šišarki veličine od 3 do 5 centimetara, pa ih sameljite što je moguće sitnije. Prelijte ih sa 50 mililitara kvalitetne votke ili rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procedite preparat.

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura neka traje 3 nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: