Zdravlje

Ponedeljak, 04.04.2022.

12:10

Čaj od jedne biljke može da smanji apetit i želju za slatkišima

Činjenica je da su najzdraviji i najefikasniji način za mršavljenje promena ishrane i fizička aktivnost. Međutim, jedan zdrav i ukusan topli napitak može malo da pomogne u tome, a reč je o čaju od nane.

Izvor: hayat.ba

Čaj od jedne biljke može da smanji apetit i želju za slatkišima
Foto: Shutterstock/Chamille White

"Čaj od nane ne sadrži kalorije, a ima blagi, sladak ukus koji može da smanji apetit i želju za slatkišima", tvrdi nutricionistkinja Kortni D’Anđelo.

Osim toga, sadrži dosta nutrijenata koji pomažu u mršavljenju, a nutricionistkinja podseća da – nana ima antiviralna, antibakterijska i antizapaljenska svojstva.

U slučaju mršavljenja, posebno je važno ovo protivupalno dejstvo, jer to znači da topao čaj od nane pomaže i u varenju.

Svakodnevno konzumiranje ovog napitka smanjuje rizik od moždanog udara za 56 odsto

Ovaj čaj pomaže i u opuštanju mišića, što će dobro uticati na pomeranje hrane i gasova kroz creva, pa samim tim i na pražnjenje creva.

Svakako, reč je o veoma zdravom napitku koji pomaže mršavljenje, ali ga ne treba posmatrati kao magični štapić koji će za dva dana odneti sav višak kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: