Proverite zdravlje svog srca za samo 30 sekundi

Vaše srce može da kuca čak i ako nije povezano s vašim telom i to je ono što ovaj organ čini moćnim. Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog toga veoma važno da živite zdravo kako bi s njim sve bilo kako treba.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

14:46

Proverite zdravlje svog srca za samo 30 sekundi
Foto: depositphotos/alexraths

Brajt sajd (Bright Side) vam donosi test kojim možete proveriti zdravlje svog srca u samo 30 sekundi.

Prvi korak je da napunite hladnom vodom, za još bolje rezultate razmislite da u vodu ubacite i led. Potom stavite ruke u vodu s kockicama leda i držite ih 30 sekundi. To će vam pokazati kako vaša krv reaguje kada dođe u kontakt s hladnoćom.

Možete dobiti dva rezultata. Ako su vam prsti crveni, to je dobra vest. To zapravo znači da nemate problema s protokom krvi. Dakle, vaše srce i krvotok su zdravi.

Ako vam prsti postaju bledi ili plavkasti, verovatno imate problem s cirkulacijom krvi.

To se dešava jer imate nizak nivo kiseonika u krvnim ćelijama. U ovom slučaju pokušajte da zagrejete ili masirati prste kako biste ih vratili u normalu, ako se to ne dogodi, posetite lekara.

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje vašeg srca su beli luk koji snižava krvni pritisak. Tamna čokolada normalizuje krvni pritisak i bori se protiv upala. Cimet se bori protiv srčanih bolesti i ateroskleroze, a avokado snižava nivo "lošeg" holesterola i pomaže čišćenju arterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: