Ogromna ekspanzija kineskih softvera

Kineska industrija softvera je u strahovitoj ekspanziji u poslednje vrem. Tome u prilog govori i najnoviji izveštaj Digitimesa, po kome su kinseski softveri u prva tri meseca ove godine zaradili 141 milijardu dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

11:02

Default images

Kako se navodi, industrija softvera u Kini je generisala prihod od ogromnih 141 milijardi dolara za samo prva tri meseca ove godine. Ovo predstavlja rast od 17,5 odsto na godišnjem nivou, a statistiku je obelodanilo Ministartsvo za industrijske i informacione tehnologije (MIIT).

Ukupna vrednost izvoza softverskih proizvoda i servisa u tom periodu je iznosila 12,97 milijardi dolara. Ovaj iznos čini 9,2 odsto od ukupnih prihoda, ali i povećanje od 9,7 odsto u odnosu na prošlu godinu.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: