Pogledajte kako Zeiss testira izdržljivost objektiva

Svako ko je ikada ispustio objektiv na neku tvrdu podlogu, poznaje osećaj i nesigurnost da li se možda desilo ono najgore.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2014.

22:04

Default images

Veliko je olakšanje kada podignete objektiv sa zemlje i vidite da je i dalje ispravan, ali ne znači da će se to uvek desiti. Većina skupih objektiva je zapravo respektabilno izdržljiva, ali to nije slučajnost, obzriom koliko su oni kompleksni. U ne tako svežem, ali svakako i dalje aktuelnom videu, možete pogledati kako Zeiss testira svoje objektive.

Ovaj test podrazumeva proveru na ekstremnim temperaturama, a veoma bitna stavka je i izdržljivost objektiva prilikom transporta. Naravno, transport nije bitan samo dok objektiv ne stigne do kupca, kada se obično nalazi u veoma zaštićenoj kuitji, već je dugogodišnja izdržljivost prenošenja u torbama i na drugi način, takođe veoma bitna. Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: