Tehnopolis

Ponedeljak, 21.05.2012.

11:22

MS društvena mreža zvanično dostupna

Za Microsoftovu društvenu mrežu saznali smo u julu prošle godine, kada se njen nacrt slučajno pojavio na internetu.

Izvor: B92

Default images

A onda su u novembru stigli novi detalji.

Mreža je testirana u uskom krugu ljudi, a tada smo saznali i da se odustalo od ranijeg naziva, Tulalip. Microsoftova mreža postala je Socl.

Sada je i zvanično dostupna, a na ovu novu mrežu loguje se postojećim Facebook ili Windows Live nalogom. Baš kao i Facebook u ranim danima, mreža je sada namenjena samo studentima.

Ukoliko odete u About odeljak, možete pročitati da se radi o eksperimentalnom istraživačkom projektu, razvijenom od strane Microsoft FUSE Labsa.

So.cl kombinuje društveno umrežavanje i pretragu, kako bi pomogli ljudima da nađu i podele zanimljive web strane, kažu iz Microsofta.

Iz ove kompanije kažu i da očekujemo da učenici i dalje koriste proizvode kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i druge postojeće društvene mreže, kao i Bing, Google i druge pretraživačke alate, uporedo sa njihovim novim proizvodom.

Više informacija možete pronaći ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: