Tehnopolis

Utorak, 07.02.2012.

11:30

Facebook: Zašto "izbrisano" nije izbrisano

Evropska komisija nedavno je predstavila novi pravilnik koji reguliše način na koji kompanije postupaju sa podacima korisnika, a koji tek treba da bude usvojen.

Izvor: B92

Default images

Jedno od pravila koje se nalazi u ovom pravilniku podrazumeva pravo korisnika da bude zaboravljen, odnosno da zahteva brisanje svojih podataka, a kompanije mu moraju izaci u susret.

I bez pravilnika to bi trebalo da bude moguće, a pre određenog vremena pronađena je greška kod jedne društvene mreže. Naime, i kada obrišete fotografije sa Facebooku, svi oni koji su imali link ka njima i dalje će ih videti.

Portal Ars Technica ponovo je ispitao ovaj slučaj i video da i nakon tri godine od brisanja, neke fotografije su i dalje dostupne.

Oni su kontatirali Facebook, a iz ove kompanije su priznali da stari sistem nije bez greške, te da se može desiti da ne budu uvek izbrisane u razumnom vremenu, iako su, kažu iz Facebooka, odmah izbrisane sa sajta.

Iz Facebooka je rečeno i da se trenutno dovršava novi sistem koji će proces učiniti znatno bržim.

Dok se to ne promeni, nastupaju promene u drugim oblastima poslovanja ove kompanije.

Pozivajući se na proverene izvore mediji pišu da će uskoro, možda već početkom marta, Androdi, iPad i iPhone Facebok aplikacije početi da budu i mesta za oglašavanje, a reklame će verovatno biti ubačene u News Feed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: