Tehnopolis

Sreda, 26.05.2021.

11:26

Sony jača PlayStation u pokušaju da dosegne milijardu korisnika

Sastanak o korporativnoj strategiji dolazi u trenutku kada se neki pitaju da li će Sony ikada moći da inovira kao nekada, a odgovor kompanije je da će "snagom kreativnosti i tehnologije ispuniti svet emocijama (ili Kandom)."

Izvor: Engadget

Sony jača PlayStation u pokušaju da dosegne milijardu korisnika
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

To su reči izvršnog direktora, predsednika i predsednika Kenichiro-a Yoshida-e, dok je kompanija predstavljala svoje planove investitorima, objašnjavajući poteze poput nedavnih striming poslova sa Disney-jem i Netflix-om, kao i nestašicu PS5. Cilj kompanije je trenutno da poveća veličinu zajednice koja je direktno povezana sa Sony-jem putem uređaja ili zabave sa 160 miliona na 1 milijardu.

Kada je u pitanju konzola, nema velikog iznenađenja. Sony prodaje svaki PS5 koji može da proizvede, i uprkos nestašici čipova, očekuje da će prodaja ove godine premašiti 14,8 miliona PS4 prodatih godinu dana nakon lansiranja te konzole.

Jedna stvar koju treba pripaziti je Sony-jev cloud gaming i ambicije za pretplatu. Primetivši dogovor sa novim razvojnim studijem Haven, kompanija je rekla da želi da poveća angažman na PlayStation Network-u, jer je to njegova najveća platforma koja je direktno u vezi sa potrošačima. Ne ulazeći u detalje, u izdanju se kaže da će to uraditi "jačanjem cloud usluge za strimovanje igara u oblaku PlayStation Now", a Sony namerava da nastavi da ulaže u spoljne studije ili se udružuje sa njima, pored ulaganja u sopstvene studije kako bi poboljšao svoju softversku ponudu.

Izvršitelji su nagovestili načine za uzvrat protiv Xbox Game Pass-a, a čini se da ćemo u budućnosti videti još toga. PS Now je nedavno nadogradio rezoluciju striminga sa 720p na 1080p i ne bi škodilo da imate još nadogradnji (ili možda neki ekskluzivni sadržaj). U saopštenju je Sony objasnio da će potrošiti 20 milijardi jena (oko 184 miliona dolara) da bi "povećao razvoj, osoblje i druge troškove u našim internim studijima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: