Mask se zainatio: "Ovako nikad nećemo stići na Mars"

Maskova kompanija SpaceX sprema još jedno testiranje svoje rakete, koja bi trebalo da poleti nekoliko stotina metara i onda da se polako spusti na Zemlju, saopštila je američka Federalna agencija za avijaciju (FAA). Ipak, oni su zabranili ovo testiranje, zbog "sigurnosnih rizika".

Tehnopolis

Izvor: {"id":1,"source":"B92","source_link":"http:\/\/www.b92.net","valid":1}

Petak, 29.01.2021.

11:25

Mask se zainatio:
EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Naravno, ekscentričnom milijarderu ovo se nije baš svidelo, pa je rešio da se obrati Federaciji, i to na Tviteru.

"Za razliku od svog vazduhoplovnog odseka, deo FAA koji se bavi svemirom ima potpuno pogrešnu regulatornu strukturu. Pravila su osmišljena tako da omogućavaju samo nekoliko lansiranja godišnje, i to sa Vladinih lansirnih rampi. U tim uslovima, čovečanstvo nikad neće da stigne do Marsa", napisao je.

Osim što je rekao direktno šta misli, Mask je, izgleda, odlučio i da se malo zainati. Uprkos zabrani za test, raketa je ipak napunjena gorivom, a odrađeni su i svi ostali koraci koji prethode lansiranju.

Do samog lansiranja, naravno, ipak nije došlo. Čak ni Mask (bar za sada) nije spreman da se ogluši o zabranu FAA, jer bi dto dovelo u pitanje i sva ostala lansiranja u budućnosti, prenosi Zimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: